Снимка БулфотоНазрява бунт в Община София.Независимият общински съветник Борис Бонев поиска

...
Снимка БулфотоНазрява бунт в Община София.Независимият общински съветник Борис Бонев поиска
Коментари Харесай

Общинари от София на бунт заради Ивайло Иванов

Снимка Булфото

Назрява бунт в Община София.

Независимият общински консултант Борис Бонев изиска кметът на София да аргументира пред Столичния общински съвет (СОС) решението си да назначи Ивайло Иванов за нов шеф на Столичен инспекторат.

„ Кметът Фандъкова дължи отговори пред софиянци и общинските съветници за какво назначи човек с толкоз противоречиво минало за началник на тази извънредно значима общинска служба ”, упорства Бонев.

Той и сътрудниците му считат, че Иванов е отговорен за побоя над протестиращи по време на антиправителствените митинги преди година. Бонев е безапелационен, че някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи е назначен в инспектората без конкурс и без проект за промени. Те крrтикуват Фандъкова и ГЕРБ, че още веднъж вършат нещата подмолно. 

Днес болшинството в СОС гласоподаваха срещу направеното предложение за чуване на кмета. " Спаси София " дефинира това като  " скриване от поемането на отговорност ".

Малина Едрева, ръководител на групата на ГЕРБ в СОС, сподели, че става въпрос за предопределение, което кметът на София прави, в конструкция, подчинена непосредствено на кмета.

" Вие давате тук картина, обвързвана с ваши визии за това по какъв начин и какво би трябвало да се прави, само че ние имаме устав, който дефинира какви въпроси се преглеждат в СОС. Не одобрявам сходен въпрос да бъде тематика на съвещанието на общинския съвет ", уточни Едрева, представена от Българска телеграфна агенция.

От групата на " Демократична България " /ДБ/ се оповестиха срещу назначението на Ивайло Иванов за шеф на Столичния инспекторат и го дефинираха като " висша безочливост и безобразна проява на зависимостите на Йорданка Фандъкова от своя компрометиран водач ".

Междувременно през днешния ден Групово дело " Боец ", Методи Лалов и Камен Добрев провеждат на 8 октомври (петък) от 12.30 ч. митинг пред общината. Демонстрацията е под надпис " Вън каскетите от общината ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР